torsdag den 28. maj 2009

pissegratis seminar del 3

Efter visionerne blev det tid til at høre meget mere om indholdet på siden og det var meget spændende.

Lars Christiansen fra Copenhagen Bombay fortalte, at han blev overrasket over hvor forskellige bibliotekerne er og hvor meget forskelligt vi laver på nettet.

Pissegratis.dk er ment som et samlet site for børnebibliotekerne, så vi ikke starter så mange ting uden koordinering.

Figurer:
Sitet er bygget op omkring nogle forskellige figurer med hver deres personlighed. De skal bruges dels til formidling og dels til branding. Denne branding skal foregå både på nettet og på det fysiske bibliotek. Så der bliver lavet figurere mm. til at stå i biblioteksrummet.

Figurerne vil ikke være knyttet til et bestemt emne eller medie. De vil bevæge sig rundt i dem alle, men anbefale efter deres egen mening. En mening som afspejler den personlighed figuren har.

Sitet bliver meget visuelt, så der vil være mange billeder og knap så meget tekst.

Player:
Der vil være en player midt på siden.
I playeren får man en visuel præsentation af den ting man har valgt. En kort gennemgang af hvad det handler om.
I temafeltet vil man få vist ting som relatere sig til det man klikker på. Gerne på en lidt skæv måde. Så hvis du har valgt Kærlighed ved første hik som film, vil du få præsenteret bogen og andre bøger/film /spil der minder om den. Desuden vil der være et link til en hjemmeside der handler om hikke. I playeren vil trealeren til Kærlighed ved første hik køre.

Tema.
Der vil køre 7 temaer i løbet af et år og et tema kan være alt muligt. Temaet vil blive udfoldet så det bliver meget bredt og på en måde der vækker interesse. Redaktørerne vil belyse emnet fra forskellige vinkler og desuden komme med forslag til hvad man kan lave af aktiviteter i det fysiske bibliotek.

Lånerkort:
Det er tanken der skal laves et fedt lånekort som ungerne kan benyttet både på sitet og i det fysiske bibliotek.
Det vil være muligt at låne direkte fra sitet, så de ikke skal diageres videre til det lokale biblioteks system.

Profil:
Børnene vil også have mulighed for at oprette deres egen profil. Her kan de skrive lidt om dem selv, oploade billedere mm. Der vil være mulighed for at lave playliste evt. med musikvideoer.

Den information de ligger i profilen kan vi bruge i formidlingen til dem. Der vil være en kalender som fortæller hvad der sker på deres lokale bibliotek i forhold til deres interesser.

De vil have mulighed for at kommentere på anmeldelser mm. og give egen reatings på det de har lånt/set på siden.

Medierne præsenteres
Der vil være under sider om bøger, film, spil, mobil mm. Hervil en faggruppe fortælle om det nyeste og fedeste. Der vil være links til hvor man kan finde det fede om emnet på nettet.

Klubber:
De vil kunne melde sig ind i forskellige klubber a.la ARTO. Det er altså ikke nødvendigvis klubber vi starter. De kan også selv starte dem.

Det lokale bibliotek, hvor er det?
Det lokale vil komme ind via. log in. Kalenderen som følger profilen vil rette sig mod det lokale bibliotek. Desuden vil temaerne blive koblet til det fysiske bibliotek.

Chat?
Der vil i forbindelse med nogle temaer være begrænset chat. Evt. at man kan chatte med en kendt. Men det er ikke meningen at man skal kunne chatte hele tiden.

Ingen kommentarer: