mandag den 25. maj 2009

Spørg Olivia: Temadag om Olivias samarbejdspartnere i og udenfor bibliotekerne. del 4

Efter de spændene workshop og en ikke mindre spændende frokost kom turen til et oplæg om DR´s nye kanal for børn.

I øjenhøjde med Danmarks børn:
Her fik vi besøg af Aalborg bibliotekerne og chefen for DR´s B&U afdeling som sammen fortalte om den nye kanal Ramasjang.

Kanalen går i luften den 1 nov. og bliver en kanal for danske børn. Alle hverdage vil der mellem 16-17 være et 1/2 times liveprogram fra Aalborg bibliotekerne. Biblioteket er valgt pga de mange aktivitetsrum.

Programmet bliver IKKE et biblioteksprogram, men er et samarbejde med bibliotekerne. DR er i stuerne og på nettet. biblioteket er i den fysiske verden.

Det bliver lidt a la. Sommersomarum med mange børn i studiet. Indholdet bliver de nære historier/svære spørgsmål og det sjove, skæve og aktuelle. Det bliver børnenes indhold. De vil bruge børn og deres vinkler og synspunkter.
Målgruppen er de 7-10 årige.

Programmet vil bruge de temaer, som lægges på børnebibliotekernes nye fælles hjemmeside (med arbejdstitlen pissegratis. dk)
Derfor er det en god ide at alle biblioteker laver noget omkring disse temaer. De kommer ud i god tid.!

Vi kan kontakte Maria på Aalborg bibliotekerne med gode ideer mm.
Kan vi vise programmet Ramajang (hedder det samme som kanal) på bibliotekerne?

Ud over dette program vil der køre meget dansk produceret børnefjernsyn . Den kommer i den alm kanalpakke og kan ses på nettet.

Til sidst hørte vi lidt om den nye børnebiblioteksside Pissegratis.dk. Men jeg skal til seminar om den i morgen, hvor de præsentere den mere indgående. Så det skriver jeg om senere :)

Ingen kommentarer: