torsdag den 14. maj 2009

Kontaktmøde på statsbiblioteket 2009 1

Vi var 3 mand høj på statsbiblioteket til kontaktmøde og det blev en rigtigt god dag. Vi startede med en rundvisning foretaget af en meget fortælleglad medarbejder, som virkelig kunne nogle historier.

Så gik turen ned i læsesalen, hvor vi fik 3 spændende oplæg. Dagen sluttede med en inspirende workshop.

Først var der en velkomst ved Svend Larsen. Han talte om Statsbibliotekets fremtidsplaner.
De satser meget på det digitale. Men de har opdaget, at de fysiske samlinger bruges mere aktivt end forventet. Så der skal også være service på den front.

De diskutere lige nu hvordan materiale på nettet skal skaffes og hvordan skal kulturaven digitaliseres?

Det er er vigtigt med brugernes synspunkt på hvilken konkrete aktiviteter og projekter der skal i gang for at få og fastholde brugere.

Efter den spændende velkomst kom det første oplæg:

Muligheder og udfordringer: Fokus for jeres nationale overbygning:
På statsbiblioteket vil man satse på konkret udvikling af mange gode ideer, men selvfølgelig skal der også være noget i gære til fremtiden.

Der er blevet sendt en brochure ud, hvor man kan læse meget mere om statsbibliotekets profil. Den må vi meget gerne give feed back på.

De fysiske materialer har en fremtid.
Der er stor vækst i den gammeldags service dvs. udlån til andre biblioteker, så de fysiske materialer er høj grad del af fremtiden. Faktisk har der været vækst af fysisk udlån. Depotbiblioteket har fordoblet sine udlån. Det samme er sket for integrationsbiblioteket efter de har åbnet for direkte kontakt.

Vigtige indsatsområder her og nu:
  • Netmusikken har mere end fordoblet sine udlån.
  • Projekt DR nyheder: Oversætte de danske nyheder til "Eksotiske" sprog
  • leksier on-line: en udbygning af den fysiske lektie cafe
  • Finfo: Der skal mere indhold på. F.eks Nyheder
  • Nationale netværk: Lige nu er der 6 hvor statsbiblioteket er initiativtager/tovholder: De køre 2-3 år og overtages af andre eller faider ud. (DEr er allerede nu en konference- endnu intet om indholdet men NOMA står for maden)
Fortsættes




Ingen kommentarer: