mandag den 25. maj 2009

Spørg Olivia: Temadag om Olivias samarbejdspartnere i og udenfor bibliotekerne. del 2

Efter oplægget om børns syn på Olivias svareforrum var der fire workshops. Vi kunne høre om Duda.dk, Videnskab.dk og bagefter kunne vi få mere af vide om Cyberhus.dk og Lektier online.

Vi var jo så heldige at være 2 af sted, så Anni tog oplæggene om Duda.dk og Cyberhus.
Her er hendes øjenvidendeberetning:

Duda.dk

Portalen udvikles og vedligeholdes af familien Jensen fra Kokkedal – kun 2 personer !


Formål: Formidle viden og information på en nem og overskuelig måde.


Startede i 2001, da familiens ene dreng i 8. klasse skulle finde information omkring Grønland til en konkret skoleopgave. Familien begyndte at indsamle og strukturere nettets mest brugbare sider på en måde, så det var nemt at finde relevant information.


Duda.dk gik i luften efteråret 2002.

Undervisnings- og ungdomsportal med ca. 10.000 fag- og emneopdelte links – også links omkring fritid (f.eks. kæledyr, sport og spil).


God til hjælp og inspiration til lektier og skolefag. Henvender sig primært til Folkeskolen og Ungdomsuddannelserne samt til forældre og undervisere.


Duda skal være et trygt sted, dvs. ingen links til erotiske sider eller sider, der opfordrer til ulovligheder.


De sider, som Duda linker til under skolesektionen er informative med reference til at fag – og helst på dansk. Flere af Duda ´s undersider har dog et engelsksproget linkafsnit.


Cyberhus.dk – klubhus for børn og unge på nettet

Cyberhus er en 100 % nonkommerciel, digital børne- og ungdomsrådgivning støttet af Velfærdsministeriet, kommunerne m.fl. Cyberhus er en del af Landsorganisationen Ungdommens Vel. Blev stiftet i 2004.


Formål: Skabe et trygt og rart hus, hvor man kan snakke med nogle engagerede voksne og møde nogle jævnaldrende. Klubhuset eksisterer udelukkende på nettet – muligt at tage imod besøg 24 timer i døgnet.


Cyberhus er et hus, man kan gå på opdagelse i. Uanset hvilket rum man vælger, har det et rådgivende formål.


Tilbud om rådgivning via anonym chat med erfarne, uddannede rådgivere. Derudover er der brevkasser med emner som teenageliv, sundhed, kost, fritidsliv og sorg. Ung-til-ung forum og temaværksteder.


Målgruppe: 9-23 år primært 12-18 år.


Cyberhus tager udgangspunkt i, at alle børn og unge i perioder er sårbare.

Cyberhus er drevet af frivilligt engagement dog m. 7 lønnede medarbejdere. Ca. 50 frivillige fordelt i forskellige teams med bl.a. rådgivning, det kreative og web én.


Læs mere om videnskab.dk og lektier online i næste indlæg:)


Ingen kommentarer: